Sastāvdaļas pamatnei:

  • 150 g grauzdēti zemesrieksti
  • 180 g sulīgas dateles

Sastāvdaļas pildījumam:

  • 200 g izmērcēti Indijas rieksti
  • 100 – 150 g sulīgas dateles
  • 150 g Nutego zemesriekstu sviests
  • 150 g kausēta kokosriekstu eļļa
  • 150 ml kokosriekstu piens no bundžas
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Sāc ar kūkas pamatni. Virtuves kombainā sablenderē minētās pamatnes sastāvdaļas līdz masa kļuvusi lipīga, klāj to kūkas formā (20 cm), izlīdzini vienmērīgā kārtā un nospied ar pirkstiem. Turpini ar pildījumu. Liec jaudīgā blenderī vai virtuves kombainā visas pildījumam domātās sastāvdaļas un sablenderē līdz masa kļuvusi vienmērīga un krēmīga. Klāj pildījuma masu uz kūkas pamatnes un izlīdzini venmērīgā kārtā. Dekorē ar papildu zemesriekstu sviestu, šokolādes gabaliņiem un grauzdētiem riekstiem. Liec ledusskapī uz vismaz 4 h līdz kūka kļuvusi stingra. Ņem ārā no formas, griez gabaliņos un gatavs!

Recepte : Kristīne Bergfelde.