Pamatnei:

  • 200 g sašķeltas mandeles
  • 4 ēdamk. kļavu sīrups

Pildījumam:

  • 250 g zemesriekstu sviests
  • 250 g tumšā šokolāde

Samaisa sašķeltas mandeles vai mandeļu miltus līdz vienmērīgi sajaucies un lipīgs. Klāj brauniju formā (15 x 15 cm), izlīdzina vienmērīgā kārtā un nospiež ar pirkstiem. Liek katliņā šokolādi un zemesriekstu sviestu. Karsē uz lēnas uguns līdz šokolāde izkususi un masa kļuvusi vienmērīga. Klāj masu uz pamatnes un izlīdzina vienmērīgā kārtā. Liek ledusskapī uz pāris stundām līdz sacietējis. Griež gabaliņos un dekorē ar svaigām zemenēm un jūras sāli.

Recepte : Kristīne Bergfelde.